Mit tegyek ilyen diagnózis után?

Tisztelt Főorvos Úr/Hölgy! CT eredményem júliusban a következők kivonatosan: Kamrasarkak körül kisérbetegségre jellemző sapkaszerű hypodensitasok vannak. A törzsdúcokban több régebbi és újkeletű lacunaris infarctus látszik. A cella mediak szintjében mindkét oldalt több kisebb nagyobb hypodensitas látszik, helyenként leucoaraiosisos jelleggel conflualnak. A nagyerek enyhén meszesek. Külső liquor terek enyhe tágulatot mutatnak. - ischaemias eltérések. - Corticalis atrophia. Ebben kérném a hozzáértő szakember véleményét, mert én mióta elolvastam nem merek visszamenni az orvoshoz, félve, hogy mit mondhat. Ha Ön előtte véleményezné és útmutatást adna a jövőmet illetően azt megköszönném, és hogy életformámon változtassak-e, hogy éljek ezzel a betegségtudattal. (A fejfájásom továbbra is szinte állandósult, már kezdek hozzászokni, csak félek...) Üdvözlettel.

Dr. Kerekes Éva válasza a témában

Tisztelt Érdeklődő! Ez érdekes- a neurológusa nyílván azt fogja mondani, amit én. A leleten tartósan fennálló magas vérnyomás által okozott agyi károsodás látható. A betegségtudattal nem érdemes együtt élni, mert attól nem lesz jobb. De arra nagyon oda kell figyelmi, hogy a vérnyomás ne legyen magasabb 140/90-nél, és rendezni kell a vércukrot és koleszterint. A fejfásra ha lehet, ne vegyen be fájdalomcsillapítót. Jobbulást kívánok!

Dr. Kerekes Éva főorvos, neurológus és gyermekneurológus

A kérdés feltevésével automatikusan feliratkozik a WEBBeteg heti hírleveleire és marketing célú üzeneteire, melyekről bármikor leiratkozhat.

orvos válaszol

Válaszd ki kérdésednek megfelelő, az adott szakterülethez tartozó orvost, és tedd fel kérdésed.

Kérdezek

IGEN VAGY NEM? Klimax alatt lehetek terhes? Csontritkulas

További kérdések »
szűrés emlékeztető

Ezentúl soha nem felejted el éves szűrővizsgálataidat!

Megnézem
orchidea biztosítás

Tudj meg többet az Orchidea női daganatos megbetegedések biztosításról!

Megnézem

Mobilalkalmazás Letöltése

iPhone és Android platformon is elérhető!

Letöltöm
Impresszum Adatvédelemi és felhasználási feltételek