Nem tudom mi a baj?

Tisztelt dr. úr! Márciusban lesz 3 éve, hogy amputálták a jobb lábamat térd alatt. Az a gondom, hogy még mindig nem gyógyult be a sebem, egy 2×1 cm seben van még, és így a művégtag viselése egy idő után fájdalmassá válik! Sajnos cukor beteg vagyok és érszűkületem van! Mátét után a második héten el estem és a varrataim fel szakadtak 6cm szét nyílott ez a rendszeres gondos kezelésekre nagyon szépen be gyógyult, kivéve azt a 2×1 cm kis sebet. Mentálisan és fizikálisan is rendbe vagyok, nem értem, hogy miért nem záródik be a sebem hiszen bár milyen sebet szerzek az gyorsan regenerálódik és be gyógyul,a sebem tiszta baktérium mentes, kérdeztem a kezelő orvosomat, hogy a sebszélei meg vágása után nem lehetne e össze ölteni, hosszas gondolkodás után nemmel válaszolt hivatkozva a cukorbetegségemre. Kérdezném nagy tisztelettel volna e esetleg valami meg oldás ez a kis seb gyógyítására? Versiva xc hab kötszerrel kötözöm a sebemet, havonta járok ellenőrzésre az érsebészetre! Várom megtisztelő válaszát mély tisztelettel László Pécsről.

Dr. Somorjai Attila válasza a témában

Kedves László, Kissé meglep, hogy nem tudták regenerálni a sebet. Ennek az okát vizsgálták orvosaival? Meg kellene vizsgálni a nyomási viszonyokat a csonkon, a csontvég helyzetét, esetleg valóban felfrissítve a sebszéleket újra kellene varrni a sebet, speciális kötszereket alkalmazni. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Dr. Somorjai Attila, sebész, szülész-nőgyógyász

A kérdés feltevésével automatikusan feliratkozik a WEBBeteg heti hírleveleire és marketing célú üzeneteire, melyekről bármikor leiratkozhat.

orvos válaszol

Válaszd ki kérdésednek megfelelő, az adott szakterülethez tartozó orvost, és tedd fel kérdésed.

Kérdezek

IGEN VAGY NEM? Klimax alatt lehetek terhes? Csontritkulas

További kérdések »
szűrés emlékeztető

Ezentúl soha nem felejted el éves szűrővizsgálataidat!

Megnézem
orchidea biztosítás

Tudj meg többet az Orchidea női daganatos megbetegedések biztosításról!

Megnézem

Mobilalkalmazás Letöltése

iPhone és Android platformon is elérhető!

Letöltöm
Impresszum Adatvédelemi és felhasználási feltételek