Nem tudom mi a baj?

Tisztelt DoktorNő/Úr! Kb. 1 hete vettem észre, hogy székletem feketés vagy sötét zöldes. (Olyan, mint amikor a terhesség alatt vasat szedtem.) Állaga normális, bár 2 hete volt hasmenésem. Az interneten a témában keresgéltem. Ami az utóbbi hónapban változott, hogy 1 hónapja mézes almaecetes vizet iszom napi 3x. Kb. 2 hete fogyasztok zöldkávét. 2 hete pedig Lux-os tisztított vizet iszom. Esetleg ezek befolyásolhatják? Gyakran érzek kellemetlen nyomást a gyomrom felső részében és olyankor a hátamban is érzek kellemetlen, enyhe fájdalmat. Olvastam, hogy ide kisugározhat a gyomorprobléma. Anyai nagymamámnak és édesanyám öccsének vastagbéldaganata volt (sajnos már nem élnek). (Édesanyám megvizsgáltatta magát, ő rendben van.) Kell-e aggódnom? Tudom, hogy személyesen kellene orvoshoz fordulnom, de félek, mert nagyon hányingeres vagyok. Férjem 1 éve 1 hónapon keresztül volt a gasztroenterológián és hát amilyen vizsgálatokat csináltak, meg a szondatáp, én ilyen hősiesen nem bírnám. Esetleg van humánusabb vizsgálat is, ami nem jár fizikai kellemetlenséggel? Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Plósz János válasza a témában

A diéta változása okozhat eltérést a széklet színében, de a feketeség miatt érdemes széklet-vér vizsgálatot illetve vérképet nézni. Ha nincs eltérés, akkor a gyomor további vizsgálata elkerülhető. A családi vastagbél-rák irányú terheltség miatt mindenképp javasolt vastagbélrák-szűrés (colonoscopia, virtualis colonoscopia, székletből enzimes béldaganat-szűrés(Schebo M2PK)).

Dr. Plósz János, gasztroenterológus

A kérdés feltevésével automatikusan feliratkozik a WEBBeteg heti hírleveleire és marketing célú üzeneteire, melyekről bármikor leiratkozhat.

orvos válaszol

Válaszd ki kérdésednek megfelelő, az adott szakterülethez tartozó orvost, és tedd fel kérdésed.

Kérdezek

IGEN VAGY NEM? Klimax alatt lehetek terhes? Csontritkulas

További kérdések »
szűrés emlékeztető

Ezentúl soha nem felejted el éves szűrővizsgálataidat!

Megnézem
orchidea biztosítás

Tudj meg többet az Orchidea női daganatos megbetegedések biztosításról!

Megnézem

Mobilalkalmazás Letöltése

iPhone és Android platformon is elérhető!

Letöltöm
Impresszum Adatvédelemi és felhasználási feltételek